Thursday, March 18, 2010

Lawak pecah perut......

lawak2 nie, aku jumpe tyme berblogging...huhu...best, lawak gak lah...so, kowang3 silelah baca...dan LAYANNNNNNNNNNN...hoho


i) JANGAN MINUM DAN MEMANDU

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew.. Satu malam tu kawan pompuan ni la , dia baru
jer balik dari party , tak tahu how many glasses dia minum ler tapi
memang dia betul-betul mabuk. So masa on her way home she got blocked
from the police officer and asked for her driving license and so on but
unfortunately at the same time tu , there was an accident happen a cross
the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and
rushed to the accident scene.

So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne , she just ran off
back to her car and head straight back home in Klang. So the next
morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia ,
"AWAK
PEGI MANA MALAM SEMALAM?"

Pompuan ni pulak jawab , "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER."
So polis tu tanya lagi , "BETUL KER "

Pompuan tu jawab , "BETUL ENCIK.. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2 , TANYA LER
NGAN

HOUSEMATE SAYA."

So polis tu kata , "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI , KELUAR
JAP"

Lepas tu polis tu tunjuk , "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"

Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam
tadi balik rumah , dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira)

cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer.

Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.



ii) GEAR

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan
pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang , lalu
ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawanya merasakan Tok Batin
itu hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu ,

Kawan Tok Batin: Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin: Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin: ??


iii) KISAH NEGRO YANG HAUS

Al kisah , Seorang negro di Afrika sana
sedang kehausan nak mati akibat
tak de air kat padang
pasir.. Sedang die mencari air , terjumpe la die
dengan jin padang
pasir.
Jin tu cakap...

"Aku akan tunaikan tiga permintaan kau , oleh sebab kau dah nak KO ,
aku
akan tunaikannye pada kehidupan lain engkau"

Negro tu pun cakap..."Pertama , aku nak jadi putih.. Kedua , aku nak
sentiasa kene air supaya sejuk dan tak dahaga. Ketiga , aku nak tengok
punggung wanita tanpa mereka sedar"

Negro tu pun mati dengan tenang nye. Pada kehidupan lain , Negro tu
jadi........ ........

......mangkuk tandas wanita...




SUMBER :: tuan kepada blog, wavewsa.blogspot.com

4 comments:

miaishika said...

wawawawa~~bodo glak cte yg num 3...hahah~~~
x psal2 kn jdi mnda tu,,isk

Billet-DOux said...

kesian ngan crita ketiga.
haha.. mmg lawak abis!

Ashiya Mizuki said...

huhu...taw xper....tah paper jerk jin 2...ley plak terpikir sal mnde 2...lawak3...

violet VC said...

hampeh gler y negro 2..haha...

tp memmg padan muke...suke suki nak tgk punggung wanita...memg gler....hoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails